Adventurklanen


Go to content

cisternerne

Nye Ture

Søndagsturen d.18.juli til
”CISTERNERNE”
med vandretur i Søndermarken.

Vi starter som sædvanlig fra P-pladsen ved Hallen. Starten går kl.10 – glasudstillingen åbner kl.11

Entréen er 50kr – 40kr for pensionister.

Udover udgifter til entré skal du betale 60kr i kørsel + færgeoverfart.

Tilmelding skal ske senest mandag d.12.juli på vores mailadr.:
klanoroe@gmail.com, således at vi kan finde ud af at få fordelt de mange i de få biler

"Kom indenfor i den gamle højdevandsbeholder". Der er plads nok i det underjordiske vandreservoir der er blevet til det første og eneste kunstmuseum i Europa hvor solen ikke når ind. Kun kunstlyset belyser kunsten, der nu udstilles i et af de mest ejendommelige bygningsværker i Danmark.

Sommetider beskrives rummene som en slags drypstenshuler med katedralagtig storhed, menmå bruge/sætte sine egne ord på den underjordiske kunstoplevelse, men det gamle vandforsyningsanlæg fortæller om ingeniørkunst og fantasi i 1800'tallet og om et gigantisk anlægsarbejde, der blev til med den allerstørste respekt for naturen og Søndermarken ovenover.

Også i dag er respekten for Søndermarkens egenart og genboen, Frederiksberg Slot, helt afgørende for de tilladelser, der er givet ved omdannelsen af det gamle "vandværk" til et moderne glasmuseum.

Med lidt runde vendinger er det de gamle vandcisterner museets besøgende går rundt i.er ca. 4400m2i de tre cisternerum, der tidligere16.000.000 liter vand. De tre vandcisterner blev tømt og tørret ud efter at have tjent den københavnske vandforsyning i over 100 år.


Varm hilsen fra ”Adventureklanen”s planlægningsgruppe.


Back to content | Back to main menu